Rutinemessig vedlikehold og større vedlikeholdsspesifikasjoner for reflow-ovn

Reflow-ovn-IN12

Regelmessig forsvarlig vedlikehold avreflow ovnkan forlenge levetiden tilreflow loddemaskin, garantere normal drift av reflow lodding, og forbedre produksjonseffektiviteten og produktkvaliteten.Reflow lodding før vedlikehold trenger å forberede en støvsuger, støvfritt papir, klut, børste, jern børste, rengjøringsmiddel, ovn rengjøringsmiddel, høy temperatur kjede olje, anti-rust olje, alkohol.

Daglig vedlikehold avSMT reflow ovn:

1. Rengjør utseendet til reflow-lodding.Sjekk om utseendet til reflow-lodding er flekkete av støv.

2. Kontroller den automatiske oljeren, kontroller lagringen av høytemperaturkjedeolje i den automatiske oljeren.

Når høytemperaturkjedeoljen i oljeren er mindre enn 1/3 av beholderen, tilsett passende høytemperaturkjedeolje til beholderen.

3. Sjekk om det er fremmedlegemer på overflaten av den fotoelektriske bryteren ved inngangen og utgangen av transport.

 

Vedlikeholdsinnhold for reflow-ovn:

Stopp reflow-ovnen og avkjøl til romtemperatur før vedlikehold.

  1. Rengjør eksosrøret: rengjør oljen i eksosrøret med en fille og vaskemiddel.
  2. rengjør støvet på drivhjulet: rengjør støvet på drivhjulet med en klut og sprit, og sett deretter sammen smøreoljen igjen.Rengjør innløpet og utløpet for reflow-lodding, sjekk om det er olje eller støv ved innløpet og utløpet av reflow-loddingen, og tørk av med en fille.
  3. støvsugeren vil være i ovnen flux og annen skitten adsorpsjon.
  4. med en fille eller støvfritt papir dyppet i ovnen renere vil støvsugeren ikke kan absorbere fluss og andre skitten tørke ren.
  5. juster ovnsløftbryteren for å ÅPNE ovnsgassen, observer om ovnsutløpet og toppen er dekket med fluss og andre tyvegods, med en spade for å måke tyvegodset, og ryd deretter opp i ovnsrenseren.
  6. sjekk øvre og nedre Vifte varmluftsmotor om det er smuss og fremmedlegemer, slik som smuss og fremmedlegemer kan fjernes med vaskemiddelrengjøring raskt etter rustfjerning.
  7. Sjekk overføringskjeden for å se om deformasjonen er i samsvar med giret, og om hullet mellom kjedet og kjedet er blokkert av et fremmedlegeme.Hvis det er en jernbørste, kan den tas av.
  8. Sjekk filtersilen i innløps- og utløpseksosboksen, ta ut den bakre tetningsplaten på innløps- og utløpseksosboksen, ta ut filtersilen, sett filtersilen inn i rengjøringsmiddelet, rengjør den med en stålbørste, og så på.Etter rengjøring av overflaten på filterskjermen, fordampet løsningsmidlet rent, sett filterskjermen inn i eksosboksen og installer tetningsplaten til eksosboksen.
  9. Kontroller smøringen av reflow-lodding regelmessig, for eksempel lagrene til maskinhodet og den utvidede kjeden;Synkron kjede, spennhjul og lager;Hodetransportkjede over hjullager;Maskinhodeskrue og drivsidelagre.

Det skal bemerkes at for å unngå feil rengjøring av ovnen, noe som resulterer i forbrenning eller eksplosjon, er det strengt forbudt å bruke høyflyktige løsemidler for å rengjøre innsiden og utsiden av reflow-loddeovnen.


Innleggstid: 26. april 2021

Send din melding til oss: