Sammenligning av Wave og Reflow Lodding

Monteringshastighet

Bølgeloddemaskin er kjent for sin økte gjennomstrømning, spesielt sammenlignet med manuell lodding.Denne raskere prosessen kan være en betydelig fordel i et høyvolums PCB-produksjonsmiljø.På den annen side kan den totale monteringshastigheten for reflow-lodding være langsommere.Dette avhenger imidlertid av kompleksiteten og størrelsen på PCB, samt komponentene som loddes.

Komponentkompatibilitet

Selv om bølgeloddemaskin kan brukes til både gjennomhulls- og overflatemonteringskomponenter, er den vanligvis mer egnet for gjennomhullsteknologi.Dette skyldes arten av bølgeloddeprosessen, som krever eksponering for smeltet loddemetall.Reflow-loddemaskin er mer vanlig brukt til overflatemonteringsteknologi da den bruker en berøringsfri metode og er ideell for mindre og finere komponenter i SMT.

Kvalitet og pålitelighet

På grunn av den berøringsfrie naturen til reflow-lodding, gir det bedre loddekvalitet for overflatemonterte komponenter.Dette bidrar til å redusere sannsynligheten for komponentskade og dannelse av loddebroer.I kontrast kan bølgelodding noen ganger skape loddebroer, noe som kan føre til kortslutninger og potensielle elektriske problemer.I tillegg kan det hende at bølgelodding ikke er like effektivt for komponenter med fin stigning, da det kan være utfordrende å oppnå konsekvent nøyaktige loddingsresultater.

Kostnadsfaktorer

Kostnaden for bølge- og reflow-loddesystemer kan variere betydelig avhengig av en rekke faktorer, inkludert den opprinnelige investeringen, løpende vedlikehold og kostnadene for forbruksvarer (loddemetall, fluss, etc.).Bølgeloddeutstyr har vanligvis en lavere initial investeringskostnad, mens reflowutstyr kan være dyrere.Vedlikeholdskostnader for begge prosessene bør også vurderes, med reflow-systemer som sannsynligvis vil kreve hyppigere vedlikehold på grunn av kompleksiteten til utstyret.Valget mellom bølge- og reflow-lodding bør være basert på en grundig kostnad-nytte-analyse, som tar hensyn til de spesifikke behovene til produksjonsprosessen, volumkravene og typen komponenter som brukes.

N8+IN12

Egenskaper til NeoDen IN12C reflow-ovn

1. Innebygd sveiserøykfiltreringssystem, effektiv filtrering av skadelige gasser, vakkert utseende og miljøvern, mer i tråd med bruken av avansert miljø.

2. Kontrollsystemet har egenskapene til høy integrasjon, rettidig respons, lav feilrate, enkelt vedlikehold, etc.

3. Unik varmemoduldesign, med høy presisjon temperaturkontroll, jevn temperaturfordeling i det termiske kompensasjonsområdet, høy effektivitet av termisk kompensasjon, lavt strømforbruk og andre egenskaper.

4. Bruken av høyytelses varmeplate av aluminiumslegering i stedet for varmerør, både energibesparende og effektiv, sammenlignet med lignende reflowovner på markedet, reduseres sidetemperaturavviket betydelig.

5. Intelligent kontroll, høyfølsom temperatursensor, effektiv temperaturstabilisering.

6. Intelligent, integrert med PID-kontrollalgoritmen til det spesialutviklede intelligente kontrollsystemet, enkel å bruke, kraftig.

7. Profesjonell, unik 4-veis bord overflatetemperatur overvåkingssystem, slik at den faktiske driften i en rettidig og omfattende tilbakemeldingsdata, selv for komplekse elektroniske produkter kan være effektiv.


Innleggstid: 25. mai 2023

Send din melding til oss: