Hvordan forhindre SMT-maskinfeil

Vi blir ofte brukt i foredlingsproduksjonenvelg og plassermaskin, SMT-maskinen tilhører den intelligente maskinen, mer nyttig, men på grunn av produksjonsprosessen er vi ikke hensiktsmessig å bruke, lett å forårsake maskinskade eller funksjonsfeil, så for å unngå må vi gi maskinen for å unngå tiltak og implementere, forklar for alle nedenfor.

1.Formuler metoder for å redusere eller unngå feilbetjening avSMTmaskin

Under installasjonsprosessen er mange feil og mangler feil komponenter og feil retninger.Til dette formål er følgende tiltak formulert.

  • Etter programmering av materen skal det utpekes en spesiell person for å kontrollere om komponentverdien ved hver posisjon av materammen er den samme som komponentverdien til tilsvarende matenummer i programmeringstabellen.Hvis det ikke er vanlig, må det rettes opp.
  • For beltemater kreves det en spesiell person som kontrollerer om den nye palleverdien er riktig før lasting.
  • Etter at brikken er programmert i monteringsmaskinen, må den modifiseres én gang for å sjekke om komponentnummeret, rotasjonsvinkelen på monteringshodet og monteringsretningen i hver monteringsprosess er riktig.
  • Etter installasjonen av den første PCB i hver batch, må noen inspisere den.Hvis det oppdages problemer, bør de rettes i tide gjennom revisjonsprosedyrer.
  • Sjekk alltid om plasseringsretningen er riktig under plassering;Antall manglende deler osv. Finn ut problemet i tide, finn ut årsaken, feilsøking.
  • Etabler inspeksjonsstasjon for førsveising (manuell eller SMTAOImaskin)

2. Kravene til SMT-operatøren

  1. Operatører bør få viss SMT-faglig kunnskap og ferdighetstrening.
  2. Følg strengt bruksreglene for maskinen.Utstyret er ikke tillatt å operere med sykdom.Når feil oppdages, stopp maskinen i tide og rapporter til teknikeren eller utstyrsvedlikeholdspersonell, rengjør den før bruk.
  3. Operatører er pålagt å konsentrere seg om øyne, ører og hender under drift.

Sjekk om maskinen er unormal under drift.For eksempel fungerer ikke tapesneller, plaststrimler går i stykker og indekser er plassert feil.Under operasjonen overvåkes ofte maskinen for unormale lyder.Plasseringshoder, fallende deler, bæreraketter, sakser osv. Finn unntaket manuelt og håndter det i tide.Operatøren kan håndtere mindre defekter som å feste plastlister, sette sammen matere igjen, korrigere installasjonsretningen og skrive indekser.Maskinene og kretsene er defekte og må repareres av en reparatør.

3.Styrk den daglige beskyttelsen til monteringsmaskinen

SMT er en slags uorganisert høyteknologisk høypresisjonsmaskin, som må fungere i stabil temperatur, fuktighet og rent miljø.Følg de daglige, ukentlige, månedlige, halvårlige, årlige beskyttelsestiltakene i strengt samsvar med kravene i utstyrsforskriftene.

PNP-maskin


Innleggstid: 01-02-2021

Send din melding til oss: