Forholdsregler for PCB-sveising

1. Minn alle på å sjekke utseendet først etter å ha fått PCB-kortet for å se om det er kortslutning, kretsbrudd og andre problemer.Bli deretter kjent med utviklingskortets skjematiske diagram, og sammenlign det skjematiske diagrammet med PCB-skjermtrykklaget for å unngå avviket mellom det skjematiske diagrammet og PCB.

2. Etter materialene som kreves forreflow ovner klare, bør komponentene klassifiseres.Alle komponenter kan deles inn i flere kategorier i henhold til deres størrelser for å gjøre det lettere for etterfølgende sveising.En fullstendig materialliste må skrives ut.I sveiseprosessen, hvis ingen sveising er fullført, kryss ut de tilsvarende alternativene med en penn, for å lette den påfølgende sveiseoperasjonen.

3. Førreflow loddemaskin, ta esd-tiltak, for eksempel å bruke en esd-ring, for å forhindre elektrostatisk skade på komponenter.Etter at alt sveiseutstyr er klart, sørg for at loddebolthodet er rent og ryddig.Det anbefales å velge en flat vinkelloddebolt for den første sveisingen.Ved sveising av innkapslede komponenter som type 0603, kan loddebolten bedre komme i kontakt med sveiseputen, noe som er praktisk for sveising.Selvfølgelig, for mesteren, er dette ikke et problem.

4. Når du velger komponenter for sveising, sveis dem i rekkefølge fra lav til høy og fra liten til stor.For å unngå uleiligheten ved sveising av de sveisede større komponentene til de mindre komponentene.Sveis fortrinnsvis integrerte kretsbrikker.

5. Før du sveiser integrerte kretsbrikker, sørg for at brikkene er plassert i riktig retning.For chipscreen-trykklaget representerer den generelle rektangulære puten begynnelsen av pinnen.Under sveising skal den ene tappen på brikken festes først.Etter å ha finjustert posisjonen til komponentene, bør de diagonale pinnene på brikken festes slik at komponentene er nøyaktig koblet til posisjonen før sveising.

6. Det er ingen positiv eller negativ elektrode i keramiske brikkekondensatorer og regulatordioder i spenningsregulatorkretser, men det er nødvendig å skille positiv og negativ elektrode for lysdioder, tantalkondensatorer og elektrolytiske kondensatorer.For kondensatorer og diodekomponenter skal den markerte enden generelt være negativ.I pakken med SMT LED er det en positiv – negativ retning langs lampens retning.For de innkapslede komponentene med silkeskjermidentifikasjon av diodekretsdiagram, bør den negative diodeekstrem plasseres ved enden av den vertikale linjen.

7. for krystalloscillator, passiv krystalloscillator vanligvis bare to pinner, og ingen positive og negative punkter.Den aktive krystalloscillatoren har vanligvis fire pinner.Vær oppmerksom på definisjonen av hver pinne for å unngå sveisefeil.

8. For sveising av plug-in-komponenter, slik som strømmodulrelaterte komponenter, kan pinnen på enheten modifiseres før sveising.Etter at komponentene er plassert og fikset, smeltes loddet av loddebolten på baksiden og integreres i fronten av loddeputen.Ikke legg for mye lodd, men først skal komponentene være stabile.

9. PCB-designproblemer som oppdages under sveising bør registreres i tide, slik som installasjonsforstyrrelser, feil design av putestørrelse, komponentemballasjefeil, etc., for senere forbedring.

10. etter sveising, bruk et forstørrelsesglass for å sjekke loddeskjøtene og sjekke om det er noen sveisefeil eller kortslutning.

11. Etter at kretskortets sveisearbeid er fullført, bør alkohol og annet rengjøringsmiddel brukes til å rengjøre overflaten på kretskortet, for å forhindre at kretskortets overflate festes til jernbrikken kortslutning, men kan også gjøre kretskortet mer rent og vakkert.

SMT produksjonslinje


Innleggstid: 17. august 2021

Send din melding til oss: