Selektiv loddeovn inne i systemet

selektiv loddeprosess

1. Flukssprøytesystem

Selektiv bølgelodding tar i bruk et selektivt flukssprøytesystem, det vil si at etter at fluksdysen løper til den angitte posisjonen i henhold til de programmerte instruksjonene, sprayes bare området på kretskortet som må loddes med fluss (punktspray og linjespray). er tilgjengelige), Sprayvolumet for forskjellige områder kan justeres i henhold til programmet.Fordi det er selektiv sprøyting, spares ikke bare mengden fluss kraftig sammenlignet med bølgelodding, men det unngår også forurensning av ikke-loddende områder på kretskortet.

Fordi det er selektiv sprøyting, er presisjonen av kontrollen av fluksdysen svært høy (inkludert drivmetoden til fluksdysen), og fluksdysen bør også ha en automatisk kalibreringsfunksjon.I tillegg, i flusssprøytesystemet, må materialvalget ta hensyn til den sterke korrosiviteten til ikke-VOC flussmidler (dvs. vannløselige flussmidler).Derfor, uansett hvor det er mulighet for kontakt med flussmiddel, må deler være Kan motstå korrosjon.

 

2. Forvarmingsmodul

Forvarming av hele brettet er nøkkelen.Fordi hele kortets forvarming effektivt kan forhindre at de forskjellige posisjonene til kretskortet blir ujevnt oppvarmet og forårsaker at kretskortet deformeres.For det andre er sikkerhet og kontroll av forvarming svært viktig.Hovedfunksjonen til forvarming er å aktivere fluksen.Siden aktiveringen av fluksen er fullført under et visst temperaturområde, er både for høye og for lave temperaturer skadelig for aktiveringen av fluksen.I tillegg krever de termiske enhetene på kretskortet også en kontrollerbar forvarmingstemperatur, ellers vil de termiske enhetene sannsynligvis bli skadet.

Eksperimenter viser at tilstrekkelig forvarming også kan forkorte sveisetiden og senke sveisetemperaturen;og på denne måten reduseres også avskallingen av puten og underlaget, det termiske sjokket til kretskortet og risikoen for smelting av kobber, og sveisingens pålitelighet reduseres naturlig nok sterkt.øke.

 

3. Sveisemodul

Sveisemodulen består vanligvis av tinnsylinder, mekanisk/elektromagnetisk pumpe, sveisedyse, nitrogenbeskyttelsesanordning og transmisjonsanordning.På grunn av virkningen av den mekaniske/elektromagnetiske pumpen, vil loddetinn i tinntanken fortsette å fosse ut fra den vertikale sveisedysen, og danne en stabil dynamisk tinnbølge;nitrogenbeskyttelsesanordningen kan effektivt forhindre at sveisedysen blokkeres på grunn av generering av tinnslagg;og transmisjonsanordningen. Den nøyaktige bevegelsen til tinnsylinderen eller kretskortet er sikret for å realisere punkt-for-punkt sveising.

1. Bruk av nitrogen.Bruk av nitrogen kan øke loddeevnen til blyloddemetall med 4 ganger, noe som er svært kritisk for den generelle forbedringen av kvaliteten på blylodding.

2. Den grunnleggende forskjellen mellom selektiv lodding og dip lodding.Dip lodding er å senke kretskortet i en blikktank og stole på at overflatespenningen til loddet naturlig klatre for å fullføre loddingen.For stor varmekapasitet og flerlags kretskort er det vanskelig for diplodding å oppfylle kravene til tinngjennomtrengning.Valget av lodding er annerledes.Den dynamiske tinnbølgen slås ut av loddemunnstykket, og dens dynamiske styrke vil direkte påvirke den vertikale tinnpenetrasjonen i det gjennomgående hullet;spesielt for blylodding, på grunn av dens dårlige fuktbarhet, trenger den dynamisk Sterk tinnbølge.I tillegg vil oksider sannsynligvis ikke forbli på de sterkt flytende bølgene, noe som også vil bidra til å forbedre sveisekvaliteten.

3. Innstilling av sveiseparametere.

For ulike sveisepunkter skal sveisemodulen kunne tilpasse sveisetiden, bølgehøyden og sveiseposisjonen, noe som vil gi driftsingeniøren nok plass til å justere prosessen, slik at sveiseeffekten til hvert sveisepunkt kan oppnås..Noe selektivt sveiseutstyr kan til og med oppnå effekten av å forhindre brodannelse ved å kontrollere formen på loddeforbindelsene.

 

4. Kretskortoverføringssystem

Nøkkelkravet for selektiv lodding til kretskortoverføringssystemet er nøyaktighet.For å oppfylle nøyaktighetskravene, bør overføringssystemet oppfylle følgende to punkter:

1. Spormaterialet er anti-deformasjon, stabilt og holdbart;

2. Installer en posisjoneringsanordning på skinnen gjennom flusssprøytemodulen og sveisemodulen.De lave driftskostnadene ved selektiv sveising er en viktig grunn til at den raskt blir ønsket velkommen av produsenter.

 


Innleggstid: 31. juli 2020

Send din melding til oss: