Hvilken kunnskap trengs for å designe PCB-kort?

1. Forberedelse

Inkludert utarbeidelse av komponentbiblioteker og skjemaer.Før PCB-designet, klargjør først det skjematiske SCH-komponentbiblioteket og PCB-komponentpakkebiblioteket.
PCB-komponentpakkebibliotek er best etablert av ingeniører basert på standardstørrelsesinformasjonen til den valgte enheten.I prinsippet skal du først etablere PC-komponentpakkebiblioteket, og deretter opprette det skjematiske SCH-komponentbiblioteket.
PCB-komponentpakkebiblioteket er mer krevende, det påvirker PCB-installasjonen direkte;skjematiske krav til SCH-komponentbibliotek er relativt avslappede, men vær oppmerksom på definisjonen av gode pin-egenskaper og korrespondanse med PCB-komponentpakkebiblioteket.

2. PCB struktur design

I henhold til brettstørrelsen er bestemt og de forskjellige mekaniske posisjoneringene, PCB-designmiljøet for å tegne PCB-kortrammen, og posisjoneringskravene for å plassere de nødvendige kontaktene, nøkler / brytere, skruehull, monteringshull, etc.
Vurder og bestem ledningsområdet og området uten ledninger (for eksempel hvor mye rundt skruehullet som tilhører området uten ledninger).

3. PCB layout design

Layoutdesign er plassering av enheter i PCB-rammen i henhold til designkravene.Generer en nettverkstabell i skjemaverktøyet (Design→CreateNetlist), og importer deretter nettverkstabellen i PCB-programvaren (Design→ImportNetlist).Etter den vellykkede importen av nettverkstabellen vil eksistere i bakgrunnen av programvaren, gjennom plasseringsoperasjonen kan alle enhetene kalles ut, mellom pinnene med flygende tips koblet til, så kan du designe utformingen av enheten.

PCB-layoutdesign er den første viktige prosessen i hele designprosessen til PCB, jo mer komplekse PCB-kort, jo bedre kan layouten direkte påvirke implementeringen av senere ledninger.

Layout design er avhengig av kretskortdesignerens grunnleggende kretsferdigheter og designerfaring, brettdesigneren er et høyere nivå av krav.Junior kretskort designere er fortsatt grunne erfaring, egnet for små modul layout design eller hele styret er mindre vanskelig PCB layout design oppgaver.

4. PCB ledningsdesign

PCB-ledningsdesign er den største arbeidsbelastningen i hele PCB-designprosessen, som direkte påvirker ytelsen til PCB-kortet.

I designprosessen til PCB har ledninger generelt tre områder.

Først kluten gjennom, som er det mest grunnleggende inngangskravet for PCB-design.

For det andre skal den elektriske ytelsen møte, som er et mål på om et PCB-kort kvalifiserte standarder, etter linjen gjennom, nøye justere ledningene, slik at den kan oppnå den beste elektriske ytelsen.

Nok en gang er det ryddig og vakkert, uorganiserte ledninger, selv om den elektriske ytelsen også vil medføre store ulemper for senere optimalisering av tavlen og testing og vedlikehold, ledningskrav pent og ryddig, kan ikke krysses uten regler og forskrifter.

5. Ledningsoptimalisering og silketrykkplassering

"PCB-design er ikke det beste, bare bedre", "PCB-design er en defekt kunst", hovedsakelig fordi PCB-design for å oppnå designbehovene til ulike aspekter av maskinvaren, og individuelle behov kan være i konflikt mellom fisken og bjørnens pote kan ikke være begge deler.

For eksempel: et PCB-designprosjekt etter brettdesigneren for å vurdere behovet for å designe et 6-lags bord, men produktets maskinvare for kostnadshensyn, må kravene utformes som et 4-lags bord, da kun på bekostning av signalskjoldjordlag, noe som resulterer i økt signalkrysstale mellom tilstøtende ledningslag, vil signalkvaliteten reduseres.

Den generelle designopplevelsen er: optimalisering av ledningstiden er dobbelt så lang som den første ledningen.Optimalisering av PCB-ledninger er fullført, behovet for etterbehandling, den primære behandlingen er PCB-kortoverflaten til silkeskjermlogoen, utformingen av det nederste laget av silkeskjermtegnene må utføre speilbehandling, for ikke å forveksle med det øverste laget av silketrykk.

6. Nettverks DRC-sjekk og struktursjekk

Kvalitetskontroll er en viktig del av PCB-designprosessen, de generelle midlene for kvalitetskontroll inkluderer: design egeninspeksjon, design gjensidig inspeksjon, ekspertgjennomgangsmøter, spesielle inspeksjoner, etc.

Skjematiske og strukturelle elementer i diagrammet er de mest grunnleggende designkravene, nettverk DRC-sjekk og struktursjekk er å bekrefte at PCB-designen for å møte den skjematiske nettlisten og strukturelle elementer i diagrammet av de to inngangsforholdene.

Generelle styredesignere vil ha sine egne akkumulerte designkvalitetssjekker Sjekkliste, som er en del av oppføringene fra bedriftens eller avdelingens spesifikasjoner, en annen del fra egne erfaringsoppsummeringer.Spesielle kontroller inkluderer utformingen av Valor sjekk og DFM sjekk, disse to delene av innholdet er bekymret for PCB design utgang back-end prosessering lys tegning fil.

7. PCB-kortlaging

I den formelle PCB-behandlingen før kortet, må kretskortdesigneren kommunisere med PCB A-forsyningskortfabrikken PE, for å svare produsenten på problemer med bekreftelse av PCB-kortet.

Dette inkluderer, men er ikke begrenset til: valg av PCB-korttype, linjebredde linjeavstandsjustering av linjelaget, impedanskontrolljustering, PCB-lamineringstykkelsejustering, overflatebehandlingsprosess, hulltoleransekontroll og leveringsstandarder.

full auto SMT produksjonslinje


Innleggstid: 10. mai 2022

Send din melding til oss: